Mandegrupper

Vi kan stole på naturen

Når vi kommer vi fra en hverdag i storbyen med en lang række stresselementer, er det i sig selv restituerende for vores mentale helbred at komme ud i naturen og sidde omkring et bål. Ophold ude med vind og vejr og højt til loftet bringer os i kontakt med dybere sider af vores egen natur. Det er som om, at der er nogle lag, der bliver skrællet af os, når naturen er vores omdrejningspunkt. Naturen giver ro og balance og påkalder sig spontan opmærksomhed fra os med beroligende sanseindtryk.

Her kan vi slappe bedre af. Naturen opleves som et neutralt frirum i en travl og krævende hverdag. Vi ved, at bladene springer ud, årstiderne skifter og skyerne kommer og går. Skoven og beplantningerne behøver vi ikke spekulere på eller bekymre os om, og den erkendelse kan stå i stærk kontrast til vores hektiske hverdagsliv, som vi har forladt for en stund.

Mandegrupper et meningsfuldt fællesskab

Vi føler os trygge i naturen, og det hjælper til at skabe det rum, hvor vi bedre kan være sårbare sammen og åbne op omkring de ting, vi går og kæmper med. Hos DareGender tror vi på, at den oplevelse kan være betydningsfuld som fælles referenceramme for deltagerne i en mandegruppe, og det udgangspunkt hjælper til bedre at åbne op og være sårbare sammen.